top of page
Zoeken

LC Antwerpen Moerland schenkt 36.720 euro aan 7 goede doelen

Bijgewerkt op: 28 jun. 2023"Tijdens een eerste Goede Doelen Dag op het Dorpsplein in Kapellen schonk Lions Club Antwerpen Moerland een cheque van meer dan 36.700 euro aan zeven goede doelen. De club is intussen al 48 jaar actief in de regio Kapellen, Brasschaat, Wuustwezel, Kalmthout en Stabroek.

Het voorbije Lionsjaar zamelde de club 36.700 euro in. Dat bedrag werd netjes verdeeld onder zeven nauwkeurig uitgekozen goede doelen. Daar zit Casa Callenta in Brasschaat bij. Dat is een warme thuis voor en door lotgenoten met kanker en hun omgeving. Daarnaast mag ook Moeders voor Moeders in Borgerhout en Coda in Wuustwezel een bedrag ontvangen.


Zorgboerderij Meander met onder meer therapeutisch paardrijden deelt ook in de prijzen, net als De Schelp in Brecht waar mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding wonen. De Tjalk, een school voor buitengewoon onderwijs in Antwerpen en het eigen project van de Lions -WeCare4Youth - vervolledigen het lijstje.


Voorzitter Bruno Herrebosch: “WeCare4Youth is de nieuwe benaming voor ons eigen project dat tot nu toe 4Allions heette. Onze vrijwilligers bieden hier studiebegeleiding en buddywerking voor kanszoekende jongeren. Onze club zamelt centen in via fundraisingactiviteiten zoals de kledingslag, de organisatie van een golftornooi, het inzamelen van oud en vreemd geld in supermarkt Delhaize en zo meer. Een van de jaarlijkse hoogtepunten is de Lentenamiddag die dit jaar plaats vond op de terreinen OLO-Rotonde in Brasschaat. We ontvingen er meer dan 300 mensen met een beperking voor een optreden van Sam Gooris.”


“Ons motto is We Serve. We tellen 36 leden, in heel België zijn we met 700 en wereldwijd heeft de Lions Club 1,4 miljoen leden. Over twee jaar vieren we ons 50 jarig bestaan. We zullen dat doen met onder meer de uitgave van een lijvig jubileumboek”, luidt het nog."


66 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page