top of page
achtergrond.jpg

Europese Lions Muziekwedstrijd

De Europese Lions Muziekwedstrijd heeft tot doel jonge muzikale talenten te ondersteunen en aan te moedigen. De kandidaten krijgen de kans zich publiek met elkaar te meten in een positieve, competitieve sfeer. Een deskundige jury selecteert de laureaten per categorie. De winnaars worden niet alleen beloond met een prijs. Ze krijgen achteraf ook de kans om op te treden tijdens evenementen georganiseerd door Belgische Lions Clubs.

 

Wat zit erin voor jouw club?

 

Je biedt jonge muziektalenten niet alleen een springplank voor hun toekomst. Er zitten ook heel wat voordelen voor je club in:

  • Je promoot Lions bij jongeren, muziekacademies, conservatoria en muziekensembles.

  • Je stimuleert de interactie tussen Lions en de muziekwereld.

  • Je zorgt voor een nieuwe dynamiek binnen je club.

Wat wordt er van jouw club verwacht?

 

In eerste instantie moet je het project binnen de muziekwereld promoten. Daarvoor neem je contact op met muziekacademies, conservatoria of muziekensembles voor jongeren. Als er een kandidaat naar voren geschoven wordt, moet je club zorgen voor de inschrijving en hem vergezellen op de dag van de nationale wedstrijd.

Aan welke voorwaarden moeten de kandidaten voldoen?

 

In het werkjaar 2023-2024 is het gekozen instrument de klarinet. Er zijn 2 categorieën: Junior en Europees:

  • Kandidaten voor de Juniorwedstrijd mogen op 1 januari 2024 maximaal 20 jaar zijn. Ook kandidaten uit het hoger kunstonderwijs mogen hieraan deelnemen op voorwaarde dat ze geen bachelor- of masterdiploma behaald hebben.

  • Voor de Europese wedstrijd mag de deelnemer maximum 23 jaar zijn. Hij moet Belg zijn of een Europees ingezetene die sinds minstens 5 jaar in België verblijft. De laureaat vertegenwoordigt België op de Europese Muziekwedstrijd tijdens het Europaforum van Bordeaux (Frankrijk) van 24-27 oktober 2024.

Planning

 

  • Kandidaten moeten zich inschrijven voor 1 maart 2024.

  • De nationale selectieproef en finale vinden plaats op zondag 14 april 2024 tussen 10 en 17 uur in het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel. 

Meer info

 

Voor meer info over deze muziekwedstrijd kun je terecht bij:

Of op de website van Lions Belgium.

bottom of page