top of page
Zoeken

Het LC Herentals scholenproject stimuleert sociaal engagement bij jongeren

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2023Zaterdag 18 maart organiseerde Lions Club Herentals voor de 11 keer de finale van haar Lions Club Herentals Scholenproject.


Er deden dit jaar 3 scholen mee met in totaliteit 32 projecten. Samen hadden deze leerlingen al een kleine 7.000 euro opgehaald voor hun goede doelen. Uiteindelijk gingen 6 projecten door naar de finale waar zij streden voor de plaatsen 1, 2 en 3.


Voor het talrijk opgekomen publiek gaven de leerlingen van het 5e middelbaar het beste van zichzelf. De 3 troostprijzen van 500 euro gingen naar:

  • De Verhalenweverij uit Herentals, een organisatie die leesplezier bevordert bij jongeren in kwetsbare leefsituaties en bij anderstalige nieuwkomers.

  • De Groedselkast uit Nijlen, een nieuw initiatief voor gratis voedselverdeling. Ondertussen zijn er ook Groedselkasten in Retie, Grobbendonk, Lier en Herentals.

  • Lou’k Up uit Herentals, rouwbegeleiding bij overlijden van jonge kinderen.

De 3e prijs van 750 euro ging naar het project Gedenksteen voor Lars. Lars was een jonge wielrenner die in augustus 2022 overleed op training in Malmedy. De jongeren hadden middels wafelverkoop, plaatsing van vrije giftpotten en een veiling van een wielershirt van Toon Aerts zelf al 3.325 euro opgehaald. De ouders van de overleden Lars waren zeer onder de indruk van dit prachtige initiatief.De 2e prijs ging naar MIN (Mensen In Nood) uit Geel en tot slot ging de 1e prijs naar Sint Vincentius uit Herenthout. Deze beide organisaties werken aan armoedebestrijding middels voedsel- en kledingbedeling.
145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page