top of page
Zoeken

De startdag was een groot succes! (update)

Bijgewerkt op: 26 sep. 2022Op zaterdag 17 september werd het startschot van het Lions-jaar 2022-2023 gegeven. Meer dan 90 Lions en Leo's waren van de partij. Onze gouverneur, Bart Dirckx, was heel blij om veel nieuwe - en vooral jonge - gezichten te zien. Dit stemt hem hoopvol voor onze toekomst.


Na het welkomstwoordje van Bart en een korte uiteenzetting over zijn actiepunten kwamen volgende thema's aan bod:


  • De verschillende opleidingen in ons district, maar ook buiten ons district.

  • Ledenwerving: wat kunnen we doen om bestaande leden te behouden en nieuwe leden aan te trekken? Hoe behouden we het potentieel van (vrouwelijke) Leo's? Welke mogelijkheden bieden branche clubs of campus clubs? Aansluitend een interessante getuigenis van Young Lions Club Lier, opgericht in samenwerking met Lions Club Lier Twee Neten.

  • Sociale projecten: met speciale aandacht voor de Voedselbanken, het jaarthema van onze gouverneur. Noteer alvast de actieperiode van vrijdag 25/11 tot en met donderdag 2 december in je agenda.

  • Tot slot een heel boeiende uiteenzetting over 4Allions vzw, een waardevol initiatief van Lions Club Antwerpen Moerland. Met meer dan 40 vrijwilligers bieden zij huiswerkbegeleiding aan aan kanszoekende jongeren in middelbare scholen in Antwerpen Noord.


Hieronder vind je de presentaties:

Startdag 17092022
.pdf
Download PDF • 31.89MB

Na de pauze gingen we in kleine groepjes aan de slag om samen na te denken over een aantal cruciale thema's. Een gelegenheid om volop ervaringen tussen clubs uit te wisselen. Binnenkort zijn ook de conclusies van deze interessante en interactieve startdag hier te vinden.185 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page