top of page
Zoeken

Wat zijn de actiepunten van onze gouverneur 2022-2023, Bart Dirckx?

Bijgewerkt op: 25 mei 2022Op de districtsconventie van 7 mei 2022 werd Bart Dirckx met een ruime meerderheid (99,2%) verkozen als gouverneur voor het werkingsjaar 2022-2023.


Bart wil er een boeiend en interessant jaar van maken. Met nieuwe uitdagingen. Maar ook met continuïteit, gebaseerd op de ervaring van zijn voorgangers. Een langetermijnperspectief is noodzakelijk.


Focus op 3 aandachtspunten:


Nieuwe leden aanwerven


We hebben grote nood aan nieuwe leden om onze organisatie te versterken. De voorbije 10 jaar zijn we in totaal met om en bij de 8% in ledenaantal afgenomen. Dat is een tendens die we wereldwijd en ook bij onze collega’s andere service clubs kunnen vaststellen.


Maar anderzijds zien we ook in ons district clubs die bijzonder goed presteren en blijven groeien. Zij doen het! We kunnen daarvan leren.


Het potentieel is er. Mensen willen zinvolle dingen doen in hun vrije tijd. We moeten alleen de juiste formule vinden en onze clubs aantrekkelijk houden. Een clubcultuur ontwikkelen waar wij willen blijven en zij willen bijzijn. A Good feeling!


Laat ons de curve eindelijk ombuigen op een creatieve en slimme manier! Met nieuwe leden en nog beter met nieuwe clubs.


Binnen het kabinet hebben we hiervoor een Membershipteam (GMT) samengesteld dat de juiste tools, tips & tricks gaat aanreiken.


Lionisme

Kennis en informatie over onze Lions-organisatie en communicatie over ons district naar maar ook van onze clubs en de leden. Jullie feedback is fundamenteel!


Ons Lions-model is in beweging. Daarom het belang om op de hoogte te blijven over het Lionisme en de nieuwe mogelijkheden die aangeboden worden.

Bezoek regelmatig deze website en volg ons op Facebook.


We zetten dus in op 2 niveaus:

  • Enerzijds gaan we met ons Leadershipteam (GLT) verder met opleidingen: live of online met interessante topics volgens jullie voorkeuren.

  • Anderzijds streven we naar een transparante duidelijke communicatie. Ook hiervoor beschikken we over een zeer performant communicatieteam.


“We serve”

'We Serve' is het DNA van Lions en Leo’s: onbaatzuchtig een bijdrage leveren aan onze maatschappij daar waar nodig. Meer leden geeft ons ook meer power om aan service te doen.


Iedere Lions Club kan elk jaar beschikken over een uitgebreide menukaart van programma’s. Een ruim aanbod van jeugd- en Leo-programma’s, ons partnership met Special Olympics SOHAP en Voedselbanken. Het Nationaal Werk. Uiteraard ook onze succesvolle Brilleninzameling. En dan mogen we LCIF niet vergeten, ons fonds waarmee we wereldwijd acties ondernemen en mensen in nood helpen. Ook in België! Dus een uitgebreide menukaart om van te snoepen. Voor ieder wat wils.


Nieuw voor dit jaar is dat we 1 thema extra in de picture willen plaatsen. Een thema dat, jammer genoeg, nog erg actueel is. Na corona zelfs nog meer. We hebben het over armoede en armoedebestrijding in de ruime zin. Wisten jullie dat 1 op 5 van onze landgenoten armoede kent? 1 kind op 4 gaat met een lege brooddoos naar school. En dat in ons eigen Belgenland. Dat mag toch niet!


Bart vraagt dan ook aan de nieuwe clubbesturen hieraan extra aandacht te besteden. De meeste clubs hebben al wel een sociaal doel in die richting. Maar laat ons in 2022-2023 een extra inspanning doen. Zoals Arno het verwoordt in één van zijn laatste songs: “Je veux vivre dans un monde où les riches et les pauvres n’existent plus”.


Het Werk van de Gouverneur wordt dan ook in 2022-2023 Voedselbanken.


We moeten onze Lions-organisatie permanent actualiseren. Soms dingen in vraag stellen, dat mag. Aanpassen aan de evolutie van onze maatschappij. Maar we hebben een cultuur, een traditie met normen en waarden. Dat is ook belangrijk.


Hou de website van je club aantrekkelijk en vooral levendig. Zet vooral je sociale doelen in de kijker. Laat zien wat wij allemaal doen en realiseren als grootste service club van de wereld. Blijf in contact met je eigen omgeving.


Kom samen, vergader, debatteer, organiseer, ga op bezoek bij andere clubs en leer van elkaar en … hef het glas op de vriendschap! Geniet ervan Lion of Leo te zijn! Maar maak vooral fun, veel fun onder vrienden!

372 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page