top of page
Zoeken

De Startdag in een notendopMeer dan vijftig Lions en Leo’s waren vroeg uit de veren om de Startdag in Domein De Vesten in Laakdal bij te wonen. Door alle feesten die ingehaald moeten worden omwille van corona, waren er heel wat verontschuldigingen.


Startschot door onze gouverneur

Magda Baptist ging van start met een korte uitleg over haar 4 beleidslijnen:


1. Reactivatie van de clubs na corona

2. Fierheid en zichtbaarheid van het merk ‘Lions – We serve’

3. Het district ten dienste van de clubs

4. Samenwerking tussen Leo’s en Lions


Wist je dat het district een flyer gemaakt heeft om jouw club te helpen bij het werven van nieuwe leden? Download hem, personaliseer hem met je clubgegevens en ga op zoek naar nieuwe leden.


Magda lichtte ook het districtsproject toe. Het gaat om de benefietvoorstellingen van ‘Chemodag is de beste dag van de week’, naar het gelijknamige boek van Liesbeth Van Impe (hoofdredacteur van Het Nieuwsblad). Negen clubs hebben zich tot nu toe geëngageerd om een voorstelling te organiseren. Reserveer je tickets alvast.


Wat doet het Global Service Team (GST)?

Het team voor de overstromigen, het Nationale werk, Special Olympics (SOHAP), Voedselbanken, LCIF en Medico maken allemaal deel uit van dit team. Het belang dat elke club elk kwartaal het GST-rapport invult, werd meteen duidelijk. Wist je dat ons multidistrict elk jaar 5 à 6 miljoen euro aan goede doelen schenkt? Tegenover 5 miljoen door Artsen zonder Grenzen en 3 miljoen door Broederlijk Delen. Twee organisaties die iedereen kent en die op een positieve manier gepercipieerd worden.


Dit werd gevolgd door een pakkende getuigenis van LC Antwerpen Linkeroever, die al een paar keer de handen uit de mouwen zijn gaan steken in de geteisterde regio van Verviers. Net zoals veel andere clubs uit ons district.


Wie is onze internationale president?

Bob nam de draad van de presentaties terug op met een woordje uitleg over de structuur en strategie van Lions International. En liet ons kennismaken met onze 105e internationale president, Douglas X Alexander. Zijn slogan is: Service from the heart.


Hoe ligt Lions in de markt?

Hilde Pollaris (verantwoordelijke Global Membership Team) kondigde een heus marktonderzoek aan. Binnenkort krijg je de enquête met het verzoek om ze door minstens 10 niet-Lions uit je omgeving te laten invullen. We rekenen op meer dan 15.000 ingevulde enquêtes. En zijn alvast benieuwd naar de resultaten!


Samenwerking met de Leo’s

De nationale voorzitter en districtsvoorzitter van de Leo’s kwamen hun plannen toelichten. Ze organiseren dit jaar een nationale bloedinzamelactie en zijn ook van plan om EHBO-opleidingen te organiseren. De Lions willen hiervoor heel graag met hen samenwerken. Binnenkort meer info.


Opleidingen en webinars

Tot slot lichtte Marc Decoene (verantwoordelijke Global Leadership Team) de verschillende leiderschapsinitiatieven toe. Bekijk alvast de kalender van de fysieke opleidingen en de webinars. Suggesties voor onderwerpen zijn altijd welkom.


Tot slot nodigde onze gouverneur ons nog uit voor een drink op de vriendschap. Uit de vele positieve reacties bleek dat het een geslaagde startdag was.


Meer gedetailleerde info vind je in de slides.

startdag 25sept2021
.pdf
Download PDF • 16.33MB

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page