top of page
Zoeken

Zamel brillen in en verander het leven van slechtzienden in Afrika, Azië en Latijns-AmerikaDe brillenactie loopt altijd door. Alle gebruikte brillen zijn welkom! Ook zonnebrillen, losse monturen en brillenglazen, ja zelfs brillendozen!


Hoe ga je als club te werk?

De brilleninzameling wordt altijd geïnitieerd door een Lions Club. Stel een clubcoördinator aan, die instaat voor

  • de aanvraag van inzameldozen met Lions-logo bij één van onderstaande verantwoordelijken

  • de coördinatie van de plaatsing en ophaling van deze dozen

  • het verzamelen van de opgehaalde brillen in stapelbare dozen (gebruik hiervoor andere dozen dan de inzameldozen met Lions-logo)

  • het brengen naar een tussenstockageplaats binnen ons district (de dozen kunnen ook meegebracht worden naar een districtsforum of de -conventie)


In ons district zijn er 3 tussenstockageplaatsen:


Zij zorgen ervoor dat de dozen naar Neufchâteau vervoerd worden. Van daaruit gaan ze naar Le Havre. Daar worden ze door Medico France geherconditioneerd en verstuurd naar landen die de brillen heel goed kunnen gebruiken.


Waar zet je de inzameldozen?

Vraag of je een inzameldoos mag zetten bij oogartsen, apothekers, optiekers, bibliotheken, begrafenisondernemers, ziekenhuizen of woonzorgcentra... Sommige bedrijven of organisaties, zoals de KU Leuven, zijn ook dikwijls geïnteresseerd om brillen in te zamelen in het kader van een project rond maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Laat je contactgegevens achter, zodat ze makkelijk contact kunnen opnemen als de doos vol is. Volg het op regelmatige basis op.


Hoe promoot je de brillenactie?

Gebruik onderstaande foto om een flyer te maken. Je kunt ervoor opteren om nog wat extra info over de brillenactie of je club op de achterzijde van de flyer te zetten.Of zet deze video op de Facebookpagina van je club.

209 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page