top of page
Zoeken

Woord van de gouverneur


International President Douglas X. Alexander 2021-2022
International President Douglas X. Alexander 2021-2022


Beste Lion en Leo,


Let’s (re)start!


Het is mijn vurige wens om het clubleven na een annus horribilis weer in zijn volle glorie te herstellen. Terug dat plezier vinden van dat laatste glas aan de bar na de clubvergadering, uitkijken om elkaar weer te kunnen ontmoeten. Het kan zo’n deugd doen. Laat ons na een jaar van “zoomzitten” terug in actie schieten.


Proud to be a Lion!


Ondanks de pandemie en de lock-downs zijn vele clubs erin geslaagd om schitterende “We Serve” initiatieven te nemen.

We doneren jaarlijks met de Belgische clubs tussen 5 à 6 miljoen euro aan sociale doelen! Broederlijk delen slechts 3 miljoen, Artsen Zonder Grenzen België 5 miljoen. Iedereen kent en heeft een positief beeld van Broederlijk delen en Artsen Zonder Grenzen. Waarom is Lions niet zo bekend?


We mogen terecht fier zijn op wat Lionsclubs realiseren. Maar we zouden deze fierheid meer moeten uitdragen, laten zien. We moeten onze identiteit “Lions – We Serve” echt “branden”, tonen dat Lions een onbaatzuchtige organisatie is, een “hands-on” vereniging. We zijn niet te beroerd om letterlijk de handen vuil te maken.


Stop talking, start doing!


Na een jaar van zoomen en vergaderen is het nu tijd voor actie. We hebben een jaar geleefd met de handrem op, nu mogen de remmen los en kunnen we er weer invliegen.

Het Lionsjaar 2021-2022 moet een bruisend jaar worden met tal van initiatieven! Het is via onze “We Serve-activiteiten” dat we mensen kunnen laten zien wat Lions echt is, wat Lions boeiend en aantrekkelijk maakt.

Graag stel ik u al meteen de eerste activiteit van het district voor: het project “Theater rond borstkanker”, een theatervoorstelling naar aanleiding van het boek van Liesbeth Van Impe, hoofdredactrice van Het Nieuwsblad, “Chemodag is de beste dag van de week” door toneelgezelschap ’T Wuivend Riet. We willen alle vrouwen die hiermee geconfronteerd geweest zijn een riem onder het hart steken.


Wij bieden alle clubs de mogelijkheid om een voorstelling te organiseren die ze op maat kunnen invullen. Via dit project willen we borstkanker uit de taboesfeer halen en tonen dat Lions bezorgd zijn om hun medemens. Het biedt ons ook de kans om de zwaar getroffen cultuursector een duwtje in de rug te geven na de pandemie. Een 8-tal clubs zijn reeds op deze uitnodiging ingegaan. Liesbeth Van Impe is bereid om samen met de communicatieploeg van het district te zorgen voor extra publiciteit rond dit project. Voor meer informatie contacteer Gewestvoorzitter Annelies Van de Poel a.vandepoel@telenet.be.

International President Douglas Alexander voegt aan ons motto “We Serve” nog een extra boodschap toe “We serve from the heart”. Echte Lions hebben een passie voor Service, ze doen aan “We Serve” met heel hun hart.

Van harte

Jullie gouverneur

Magda BaptistPrioriteiten van International President Douglas Alexander:

1.” We serve from the heart”. Vorig jaar was een ongezien Lionsjaar omwille van de pandemie met weliswaar één constante, onze Service. Lions stoppen nooit en geven nooit op, wat er ook gebeurt.

2. Het voorbije jaar heeft ons geleerd dat Communicatie zeer belangrijk is. We moeten luisteren naar wat Lions te zeggen hebben, zodat we begrijpen wat ze nodig hebben en weten hoe we hen kunnen helpen. Goede communicatie zorgt voor goede samenwerking. Met open communicatielijnen met onze gemeenschap kunnen we nog betere partners worden. Tenslotte moeten we ook met elkaar verbonden blijven zodat we als team op elkaar kunnen terugvallen en van elkaars ervaringen kunnen leren.

3. Om onze missie met hart en ziel te vervullen hebben we gepassioneerde mannen en vrouwen nodig, daarom zal Membership ook een prioriteit zijn. We hebben nieuwe clubs nodig die de toekomst van de Lions verzekeren. Daarnaast moeten we blijven focussen op ledenaangroei in onze bestaande clubs. Clubs moeten warme nesten zijn waar leden zich welkom voelen, met elkaar verbonden en gewaardeerd.

4. LCIF. De campagne 100 werd met één jaar verlengd om het streefcijfer van 300 miljoen dollars te kunnen bereiken. Het “Werk van de Gouverneur” is daarom ook LCIF. Dankzij LCIF, “onze” stichting, is wereldwijde service van uit het hart mogelijk.

“Lion word je niet op de dag dat je in de club treedt, maar op de dag dat je voelt dat je een verschil maakt in iemands leven.”


Met vriendelijke lionsgroeten,


Magda Baptist

LC Mechelen Leliëndael

District Governor 112 B

2021-2022

We serve from the heart!

219 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page