top of page
Zoeken

Winnaars nationale selectieproef Lions European Music Competition

Bijgewerkt op: 24 apr. 2022Op zondag 10 april 2022 vond de nationale selectieproef van de Lions European Music Competition plaats in het prachtige stadhuis van Dendermonde. De wedstrijd heeft tot doel jonge muzikanten bij het begin van hun loopbaan te begeleiden en aan te moedigen. Dit gebeurt in eerste instantie door een wedstrijd te organiseren en nadien optredens voor de laureaten te stimuleren.


Dit jaar was het de beurt aan jonge zangtalenten om zich met mekaar te meten in 3 categorieën:

  • junior: niveau deeltijds kunstonderwijs

  • advanced: niveau bachelor

  • European: niveau master

De winnaar in de categorie European vertegenwoordigt ons land op de Europese muziekwedstrijd tijdens het Europaforum in Zagreb van 27 tot 29 oktober 2022.


Een jury van topniveau

De jonge zangers kregen de kans om op te treden voor professionals van topniveau:

  • Anne Cambier, sopraan, hoofdvakdocente zang aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en initiatiefneemster van de Jong Masters.

  • Sabine Conzen, sopraan, halve finaliste van de Koningin Elisabethwedstrijd Zang 2004.

  • Benoît Giaux, bas, docent zang aan het IMEP en koorleider van La Choraline, Jeugdkoor van De Munt

  • Zeger Vandersteene, wereldvermaarde tenor die zelf 6 hedendaagse opera’s creëerde, een vijftigtal platen en cd’s maakte en masterclasses geeft in Japan, Mexico, Oostenrijk en Brugge.

En de winnaars waren …

In de categorie Junior ging de eerste prijs (200 euro) naar Alysa Avilava (gesponsord door Lions Club Mons Colfontaine), de tweede (150 euro) naar Sefien Vercouteren (LC Knokke Zoute) en de derde (100 euro) naar Cédric Dhaenens (LC Kortrijk Leie).


In de categorie Advanced werd een tweede prijs (150 euro) toegekend aan Maxine Sabbe (LC Torhout).


In de categorie European behaalde Leander Carlier (LC Mechelen) de eerste prijs (600 euro), Fleur Strijbos (LC Zuiderkempen Heist-Westerlo) de tweede (400 euro) en Timothy Veryser (LC De Haan Permekeland) de derde (200 euro). Timothy kreeg bovendien de publieksprijs.


Leander Carlier dingt in Zagreb mee naar één van de prijzen van de Lions European Music Competition. We wensen hem veel succes!


Bekijk het filmpje

102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page