top of page
Zoeken

Overstromingen: ‘We serve’ in alle (weers)omstandigheden

Bijgewerkt op: 10 aug. 2021De catastrofale regenval heeft enorme menselijke en materiële schade aangericht in een groot deel van ons land met zeer dramatische gevolgen.


24 doden, een onbekend aantal vermisten en voor honderden miljoenen euro schade aan huizen en infrastructuur. Veel landgenoten, vooral in Wallonië, bevinden zich in een dramatische situatie.


Wat kunnen we als Lions doen?


We zijn allemaal begaan met de slachtoffers en willen graag hulp bieden. Ons district bekijkt wat we kunnen doen op korte en lange termijn. Nu is het meer dan ooit belangrijk dat je als club de handen uit de mouwen steekt:

  • Check of je voedsel of drinken kan (laten) bezorgen aan de getroffenen.

  • Vraag aan je gemeente, de Civiele Bescherming of het Rode Kruis welke hulp je kunt bieden.

  • Zamel kledij, schoonmaakmateriaal, speelgoed of meubels in om de slachtoffers uit de nood te helpen.

Dit zijn maar enkele ideeën. Bekijk de noden in jouw omgeving en mobiliseer je clubleden. Breng ons district op de hoogte van elke actie die jouw club onderneemt. Of laat het ons weten als we iets vanuit het district kunnen doen. Stuur een mail naar gouverneur@lions112b.be.


Niet alleen ons district is zwaar getroffen, maar ook district 112D. Mijn collega-gouverneur, Joseph d’Huyvetter, heeft een crisiscel ingericht. Intussen heeft LCIF al een ‘emergency grant’ van 10.000 $ toegezegd. Wil je ook onze Waalse landgenoten rechtstreeks helpen, stuur dan een mail naar inondations@112dlions.be.


Clubs of leden die financieel willen helpen kunnen dat via een storting op rekeningnummer BE05 3300 7133 5975 van district 112B. We laten je achteraf weten wat er concreet met jouw bijdragen is gebeurd.


Toon je solidariteit en breng ons motto ‘We serve’ tot leven.


Magda Baptist

LC Mechelen Leliëndael

District Governor 112 B 2021-2022

We serve from the heart!

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page