top of page
Zoeken

Update 'Chemodag is de beste dag van de week' in de Zevende Dag

Bijgewerkt op: 19 nov. 2021Liesbeth Van Impe en Ellen Van de Poel gaven op zondag 24 oktober een interview tijdens de Zevende Dag op vrt.


Toneelgezelschap ’t Wuivend Riet baseerde het stuk op het boek van Liesbeth Van Impe (hoofdredacteur Het Nieuwsblad): 'Chemodag is de beste dag van de week'. Het is geen goednieuws-verhaal. Maar eerder een nuchter, van drama ontdaan verhaal, wat uiteindelijk beter helpt. Want kanker trekt zich daar weinig van aan …


Toen actrice Ellen Van de Poel de vraag kreeg om dit stuk te spelen, wist ze meteen dat het antwoord jà was: “Dat de behandeling die je leven moet redden, je ook je leven kan kosten, is iets wat me heel erg aangrijpt. Als ik door het spelen van dit kankerverhaal een bijdrage kan leveren aan hoe je met die ziekte kan (leren) omgaan, dan ben ik daar graag toe bereid. Want het is en blijft een opgave voor zowel de patiënt zelf als voor de omgeving. Kanker zit nog te veel in de taboesfeer, terwijl haast iedereen er vandaag rechtstreeks of onrechtstreeks mee te maken krijgt. Daarom moeten we erover durven praten. Er een toneelstuk over spelen, helpt.


Wil jouw club ook een benefietvoorstelling organiseren?

Neem dan contact op met Annelies Van de Poel (LC Mol Atomiq - Gewestvoorzitter) (a.vandepoel@telenet.be) of Hilde Pollaris (LC Leuven Fiere Margriet - hilde.pollaris@telenet.be)


Of bestel tickets voor één van de voorstellingen in 2022:


  • 20/02/22 Schouwburg Mechelen, LC Mechelen Leliëndael, tickets: toneellionsleliendael@gmail.com

  • 22/02/22 CC De Boogaard Sint-Truiden, Zone Kempen Haspengouw, tickets: 011 70 17 00

  • 10/03/22 CC De Zandloper Wemmel, Zone De Rand, tickets: 02 460 73 24 of info@westrand.be


188 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page