top of page
Zoeken

Ontdek waarom Dorien (ICC) Marcel als kandidaat international director steuntHoe kan je beter ‘We Serve’ tonen dan door iemand aan het woord te laten wiens leven een totaal andere wending heeft genomen door toedoen van Lions? Bekijk de getuigenis van Dorien.


Dorien Cornelis heeft een visuele beperking en is al jaren lid van Inclusion Creates Chances (ICC). Naast LC Kortenberg zijn er ondertussen verschillende clubs in ons land én daarbuiten, die onder meer de zomerkampen van ICC mee ondersteunen. Hier leren blinde en slechtziende jongeren werken met technologie om hun kansen op hogere studies en nadien op de arbeidsmarkt een boost te geven. Ze leren er ook zelfredzaam en zelfzeker te worden, wat dan weer leidt tot het nemen van initiatieven waar ze voordien nooit aan zouden durven begonnen zijn.


Een van de passies die Dorien zich ondertussen heeft eigen gemaakt is blindenvoetbal. Ze heeft als enige jonge vrouw in het Belgisch team al in verschillende landen gespeeld. De droom die Dorien nu koestert is om blindenvoetbal te lanceren in de Verenigde Staten – te beginnen met New York.


Dat is 'Lionisme at work': hoe een kleine duw in de rug tot ongelooflijke resultaten kan leiden.

191 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page