top of page
Zoeken

Met de fiets van Kortenberg naar Marseille voor het goede doelBart Pauwels van LC Kortenberg Hertog Jan en zijn partner Vé zijn op 1 september vertrokken voor een fietstocht van Kortenberg naar Marseille.


Maar liefst 1.700 km in 23 dagen

De tocht volgt voornamelijk een aantal Eurovelo-routes en gaat vooral via rivieren en valleien: Maas, Elzas, Doubs, Saône en Rhône. Misschien niet de kortste weg, maar wel een mooie en afwisselende route. In het totaal gaan ze zo’n 1.700 km afleggen in 23 dagen. Je kan hun avonturen volgen via hun blog op PolarSteps.

Ten voordele van Bone4Kids

Ze willen deze tocht niet zomaar doen, maar ook voor mensen die het wat moeilijker hebben in het leven. Hun keuze viel op Bone4Kids, een organisatie die zich inzet voor kinderen met pseudoartrose, een aandoening waardoor botten niet terug aan elkaar groeien na een breuk. In Europa krijgen elk jaar 500 kinderen de diagnose. Omdat het aantal gevallen zo laag ligt, vordert het onderzoek naar oplossingen slechts langzaam.

Wil jij Bone4Kids ook steunen?

Bart en Vé gaan dit alvast sponsoren. En wie zin heeft om hun fietstocht naar Marseille te steunen kan ook een gift doen voor Bone4Kids. Dit kan op:

  • rekening: BE 45 7340 1941 7789 van KU Leuven

  • mededeling: +++400/0024/45348+++ (deze is specifiek voor deze oproep aangemaakt, dus niet vergeten te vermelden!)

Giften van 40 euro of meer geven recht op een fiscaal attest

En Bart en Vé schenken zelfs hun fietsen aan een sociaal doel

Bij aankomst in Marseille, worden hun trekkingfietsen via Lions Club Marseille Massilia gedoneerd aan een sociaal doel van de club. Fijn dat onze Franse vrienden hier onmiddellijk voor open stonden. Op 24 september worden ze terug in Kortenberg verwacht.


Lions in actie!


120 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page