top of page
Zoeken

Marcel Daniëls over zijn bewogen reis naar Oekraïne met hulpgoederen en speelgoed"Van 13 tot 19 december was er opnieuw een konvooi met hulpgoederen onderweg naar Oekraïne. Met kledij, voeding, medisch materiaal, zelfs het kabinet van een optieker en heel wat palletten vol speelgoed!


We mogen gerust zeggen dat op het vlak van inzameling ons district zich van zijn beste kant liet zien! Volle auto's en bestelwagens kwamen in Assenede toe. Daar werd alles gecentraliseerd om daarna in één van de 3 vrachtwagens geladen te worden.


Dit keer waren er 3 bestemmingen: Lviv, Kiev en Kharkiv. Onnodig te vermelden dat dit een reis met hindernissen was: lang oponthoud aan de grens, wat verwarring over wat nu voor welke plaatselijke organisatie bestemd was, een vrachtwagen die in panne viel, omwegen via haast onberijdbare wegen ... Maar uiteindelijk is alles terechtgekomen!


Je kan moeilijk zeggen dat je daar relaxed rondloopt. Want elk moment kan er een luchtalarm weerklinken, waarbij je dan naar de dichtstbijzijnde shelter moet vluchten. Of in de schuilkelder van het hotel, als het 's nachts gebeurt. Dit is ons ook overkomen ... Maar overdag zie je toch heel wat mensen op straat, omdat ondanks alles het leven voortgaat ...


Hierbij alvast een paar foto's van een school waar kinderen 'hun' geschenken in ontvangst konden nemen. Heel emotionele momenten met een immense dankbaarheid. Met mijn oprechte dank aan alle Lions/Leo's uit ons district die massaal hebben gereageerd op deze oproep! Lions en Leo's in actie! Hoe mooi is dat!


Ik wens jullie allemaal fijne eindejaarsfeesten. En op naar een nieuw Lions-jaar met alweer hartverwarmende projecten!"


Marcel Daniëls

LC Kortenberg

International director
Een sculptuur van brokstukken van een Russische raket

117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page