top of page
Zoeken

Maak kennis met onze nieuwe gouverneur, Marc VanbrabantOp 1 juli heeft Marc Vanbrabant de fakkel overgenomen van Bart Dirckx als gouverneur van ons district. Onze redacteur sprak met Marc over zijn actiepunten, het werk - of beter de werken - van de gouverneur en de betekenis van zijn fanion.Welke zijn je actiepunten?

Marc: "Mijn thema is 'Groeien om te dienen'. Om de groeiende noden in onze maatschappij te bieden, moeten we:

  • het district met nieuwe clubs verjongen

  • leven in de clubs blazen met nieuwe leden

  • de bestaande leden motiveren"


Welke sociale projecten wil je als gouverneur steunen?

Marc: "Ik koos ervoor om meerdere projecten op verschillende manieren te steunen:

Zowel financieel:

  • ICC Belgium (Inclusion Creates Chances): ICC geeft jonge visueel gehandicapte mensen de kracht om kansen te creëren voor een meer inclusieve, verbonden en zelfstandige toekomst. Hiervoor organiseren ze verschillende workshops.

  • Heide Atelier (Heist-op-den-Berg) is een initiatief ter ondersteuning van jongeren met een niet aangeboren hersenletsel. Zij maken heel lekker ijs en verkopen dat.

​als hands-on

  • Voedselbanken: het is de bedoeling dat zo veel mogelijk Lions en Leo clubs deelnemen aan de voedselbonnenactie in de week van 24/11-3/12/2023, opnieuw in samenwerking met Delhaize (en Colruyt).

  • Special Olympics for Healthy Athletes Program (SOHAP): tijdens de nationale spelen in La Louvière in het hemelvaartweekend van 8 tot 11 mei 2024 zijn er heel wat helpende handen nodig! Zet deze datums dus alvast in je agenda! Binnenkort krijg je meer info."


Wat is de betekenis van je fanion?

Marc: "Het is een hoopje stenen die op elkaar gelegd worden. Ze vormen een baken, leiden de weg en waarschuwen voor gevaarlijke plaatsen. Ze gaan terug tot de Egyptenaren, die ze gebruikten om doorwaadbare plaatsen aan de Nijl te markeren. Maar ook in onze contreien vind je ze vaak terug in de bergen. Ze duiden de richting van een veilig pad aan. Dus een steenmannetje als gids en baken."Al 17 jaar Lion

Marc heeft al heel wat ervaring binnen onze Lions-organisatie.In 2006 was Marc stichtend lid van Lions Club Alken land van Wor. Daar was hij achtereenvolgens verantwoordelijk voor de jeugdprogramma's, penningmeester en voorzitter. En later ook zonevoorzitter. Binnen het district is Marc sinds 2020 LCIF-coördinator. In 2022 is overgestapt naar Lions Club Hasselt van Veldeke.


565 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page