top of page
Zoeken

Lionsconcert met Rick de Leeuw en Jan Hautekiet in Hasselt brengt 12.500 euro op

Bijgewerkt op: 8 aug. 2023Lions Club Hasselt organiseerde in juni de tweede editie van het 'Gevangenconcert' in de Oude Gevangenis van Hasselt. De aanwezigen gaven Rick de Leeuw en Jan Hautekiet een staande ovatie na een succesvol optreden. De opbrengst van 12.500 euro gaat naar de sociale doelen van de Hasseltse serviceclub.


Na een geslaagd evenement in 2022 met een pianoconcert van Jef Neve, wist Lions Club Hasselt dit jaar Rick de Leeuw en Jan Hautekiet te strikken voor een optreden in de Oude Gevangenis van Hasselt, nu een deel van de faculteit Rechten van de UHasselt.


Na een welkomstaperitief begaven de 300 aanwezigen zich naar de buitenplaats die blaakte in de zon. De verwelkoming door Lions Club Voorzitter Andres Lesire was hartelijk, maar hij riep meteen ook op het 'lege-brooddozen'-project te steunen. Een spontane omhaling bracht meteen honderden euro’s in de sociale kassa.


Daarna waren alle ogen gericht op het podium met de twee artiesten van de dag. De Nederlandse zanger Rick de Leeuw, bekend als frontman van de Tröckener Kecks, woont ruim 7 jaar in het Limburgse Hex en vormt al twee decennia een muzikaal broederschap met toetsenist Jan Hautekiet, bekend van vele radioprogramma’s. Het sprankelende repertoire van Rick met de virtuoze begeleiding aan de piano door Jan, wist het publiek ruim een uur te boeien. Ook met zijn originele bindteksten kreeg Rick de Leeuw de 300 aanwezigen op de hand. Na een oorverdovende kreet kregen de artiesten een minutenlange staande ovatie.


Daarna was het tijd om plaats te nemen aan de ingedekte tafels waar cateraar Carpe Diem een voortreffelijk driegangendiner serveerde. Ook Rick de Leeuw schoof mee aan tafel en hij onderhield zich ondermeer met de vertegenwoordigers van het TEJO-huis in Hasselt. Dit initiatief biedt kortdurende therapie aan jongeren van 12 tot 22 jaar. Ze kunnen er anoniem, gratis en onmiddellijk terecht met psychische problemen.


De TEJO-onthaalmedewerkers en therapeuten zijn allen vrijwilligers die bekommerd zijn om het mentaal welzijn van de jeugd. Hun aanbod voorziet in een noodzakelijke behoefte voor de jongeren die in eerste instantie helaas niet in het reguliere circuit terechtkunnen. Lions Club Hasselt en TEJO ondertekenden in 2021 een samenwerkingsconvenant voor een structurele ondersteuning zowel op financieel als op bestuurlijk vlak. Een deel van de opbrengst van 12.500 euro van het 'Gevangenconcert' gaat ook dit jaar naar TEJO. Hiermee zal o.a. kunnen geïnvesteerd worden in een nieuwe huisvesting waar TEJO Hasselt momenteel op zoek naar is. Tot dan kunnen jongeren van dinsdag tot donderdag terecht in het huis aan de Oude Luikerbaan 10 in Hasselt.


108 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page