top of page
Zoeken

Lions zone Kempen plantten 1.200 bomen


De plantactie is een samenwerking tussen het nationaal bestuur van de Lions Clubs, Beer 4 Nature en de Bosgroep Kempen Noord en kadert in het 24-jarige bosbeheerplan.


Beer 4 Nature, een organisatie die streeft naar natuurbehoud door inkomsten te investeren in projecten die de biodiversiteit in Vlaanderen bevorderen, is tevreden met de talrijke opkomst. Zo’n 80 clubleden en vertegenwoordigers van verschillende goede doelen namen deel aan de bomenplantactie. “We willen de biodiversiteit in Galbergen stimuleren”, zegt Kevin Vleminx van Beer4Nature. “Door dit initiatief hopen we mensen te inspireren zodat ze meer te weten komen over specifieke noden van de natuur. We streven naar een bos dat in de toekomst ‘klimaatslim’ is.”


Met dit initiatief en een lange geschiedenis van steun aan verschillende goede doelen willen de Lions Clubs in de regio actief bijdragen aan natuurbehoud. “Op nationaal niveau werd gevraagd iets te doen rond milieu”, zegt Lions-zonevoorzitter Danny Wagelmans. “Het is een laagdrempelige activiteit waar je met veel mensen tegelijkertijd aan kan deelnemen. Er zijn verschillende clubs aanwezig en we zijn erg tevreden met de opkomst.”


De boomplantactie is onze manier om iets terug te doen voor de Lions”, zegt Petra Beyens van Ons Huis, een organisatie die zich inzet bij de ondersteuning van mensen in armoede. “Het is belangrijk dat onze mensen weten wie er achter de clubs van een financiële cheque zit.”


Lees het volledige artikel in Het Nieuwsblad van 2 maart 2024

45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page