top of page
Zoeken

Lions Muziekwedstrijd: veelbelovend talent aan het werk

Bijgewerkt op: 27 apr.Op zondag 14 april 2024 gaven maar liefst 14 jonge klarinettisten het beste van zichzelf:

3 in de categorie 'Junior' en 11 in de categorie 'European'. De prachtige locatie van het Muziekinstrumentenmuseum (MIM Brussel) gaf de wedstrijd extra uitstraling en heeft er zeker toe bijgedragen dat er veel publiek aanwezig was.


Veelbelovend talent

De jury was opgetogen over het hoge niveau van de kandidaten en is ervan overtuigd dat de winnaar Yassine Posman zeker de kwaliteiten heeft om een podiumplaats te veroveren in de 'Lions European Music Competition' tijdens het Europaforum in Bordeaux. 


Wie zijn de laureaten?

In de categorie 'European' ging de eerste prijs (750 euro) naar Yassine Posman (grootste onderscheiding, ondersteund door Lions Club Zuiderkempen Heist-Westerlo, district 112 B). De tweede prijs (500 euro) was voor Elena Dubie (grootste onderscheiding, ondersteund door Lions Club Ans Legia, district 112 D). Voor de derde prijs (300 euro) was er een ex aequo voor Georges-Lucas Ilouridzé  (grote onderscheiding, ondersteund door Lions Club Charleroi Vauban, district 112 D) en Hugo Nobrega Pereira (grote onderscheiding, ondersteund door Lions Club Mechelen, district 112 B).


In de 'Junior'-wedstrijd werd er slechts één prijs ( € 300) uitgereikt, omdat er maar 3 deelnemers waren. Deze ging naar Laurien Onclin (grootste onderscheiding, ondersteund door Lions Club Leuven Fiere Margriet, district 112 B).

Welk instrument voor volgend jaar?

In 2025 krijgen cellisten de kans om mee te doen aan de nationale muziekwedstrijd. Deze vindt plaats op zondag 6 april in het MIM in Brussel.


Nieuw initiatief: Lions European Chamber Players

De landenvertegenwoordigers van de Lions European Music Competition hebben tijdens het Europaforum in Klagenfurt een nieuw initiatief uitgewerkt. 'A new way of service' is in het leven geroepen met de Lions European Chamber Players. Dit is een orkest samengesteld uit vorige Europese laureaten van de Lions European Music Competition en jonge muzikanten van de verschillende landen. Per land mogen er maximaal 3 muzikanten deelnemen. Voor België is dit de fagottist Ruben Esparza, afgestudeerd aan het Conservatorium van Antwerpen. 


78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page