top of page
Zoeken

Lions Minerva zorgt mee voor kerstmaal voor 10 of 5 euro in buurtrestaurant wzc Halmolen


Zo’n 15 ouderen genoten vrijdag 22 december dankzij Lions Minerva Zoersel van een goedkoop kerstmaal in wzc Halmolen in Halle-Zoersel. Het begon al lekker met kreeftensoep, en de rest van het viergangenmenu bleef nog geheim.


Sinds mei mag iedereen elke tweede donderdag van de maand om 12u mee goedkoop van een warme maaltijd genieten in wzc Halmolen in Halle-Zoersel. Lions Minerva Zoersel maakt het buurtrestaurant mee mogelijk. Het OCMW past de helft van het driegangenmenu bij voor Zoerselaars met een Z-pas. Zij betalen slechts 5 euro in plaats van 10 euro. Iedereen is welkom om voor weinig geld lekker te komen eten in goed gezelschap.


Er wordt vooral gemikt op ouderen, mensen die anders vaak alleen moeten tafelen of wie betaalbaar eens het restaurantgevoel wil beleven. “Er zijn meer aanvragen dan we plaatsen hebben”, zegt Michaël Heyvaert van Lions Minerva Zoersel. “We kunnen maar vijftien mensen laten tafelen. ’s Zomers is er wel meer plaats op het terras.”


Uitzonderlijk kregen de feestvierders deze keer ook een glas wijn bij het kerstmaal aangeboden. “Wij komen hier elke maand als we kunnen”, vertelt Willy Peeters (85) uit Halle-Zoersel. “Ik ben hier samen met mijn vrouw, mijn broer en schoonzus. Het is gezellig en heel lekker, voor weinig geld.”


Jozef Van Hemeldonck (82) en zijn vrouw Gerarda Janssens (79) zijn ook fans van het buurtrestaurant. Jozef is een bekend figuur in Halle. Zo hielp hij jarenlang in zaal Martinus in Halle en is hij nu betrokken bij zaal Halle Luja. “Ik zie dus heel veel feestjes passeren, want zaal Halle Luja draait goed. Dit buurtrestaurant staat open voor iedereen. Kerstavond vieren we bij de kinderen.”


Jozef verbaasde zich er wel over dat er enkele stoelen leeg bleven aan de gedekte tafel. “Normaal zit altijd alles vol.” Er bleek echter een spijtige reden. Een vrouw die normaal met haar moeder kwam tafelen, liet weten dat haar mama de avond tevoren onverwacht was overleden.

Oswald Vansintejan van Lions Minerva had zelfs zijn nicht meegebracht, die speciaal vanuit Hofstade was gekomen om iedereen mee te bedienen.


64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page