top of page
Zoeken

Lions Club Antwerpen Moerland deelt bijna 40.000 euro uit aan goede doelen

Bijgewerkt op: 3 dagen geleden


Lions Club Antwerpen Moerland organiseerde de voorbije periode succesvolle activiteiten waarvan de opbrengst bijna 40.000 euro bedraagt. De sociale organisaties die in aanmerking kwamen voor de financiële hulp van de club, werden in Keienhof in Heide-Kalmthout ontvangen.

 

Na het welkomstwoord van voorzitter Frank Van Camp gaf Johan Salembier, voorzitter van het Sociaal Comité, enige duiding. “Dankzij de inspanningen van de clubleden de voorbije maanden, kan dit jaar een bedrag van 39.670 euro worden uitgekeerd aan sociale werken.”


De Lions organiseerde onder meer in Kapellen een kerstmaaltijd voor een 100-tal personen van 60 kansarme gezinnen en onlangs nog bij OLO-Rotonde in Brasschaat een Lentefeest voor andersvaliden en hun begeleiders met een optreden van Sam Gooris.


Volgende goede doelen werden dit jaar weerhouden:

  • Coda Hospice in Gooreind: biedt gespecialiseerde palliatieve zorg aan terminale patiënten en hun familie

  • Moeders voor Moeders in Antwerpen: zet zich in voor ouders in nood, vooral alleenstaande moeders met kinderen tot 12 jaar.

  • Meander, zorgboerderij in Kapellen: is een deel van OLO-Ronde en biedt zorg aan jongeren en volwassenen met een matige tot ernstige- en/of motorische beperking.

  • Het werk van de gouverneur van het district 112B.


Regionale projecten

Andere regionale projecten die de Lions steunden zijn:

  • De Schelp in Brecht (OC Clara Fey): een huis en een thuis voor volwassenen met een lichte tot matig mentale beperking.

  • De Tjalk in Ekeren-Rozemaai biedt buitengewoon secundair onderwijs voor 13 tot 21-jarigen.

  • Lucia vzw is een niet gesubsidieerde organisatie in de provincie Antwerpen die jonge kinderen in schrijnende omstandigheden leven helpt.

  • Nekarea ten slotte organiseert al meer dan 35 jaar een netbalcompetitie voor mensen met een mentale beperking.

Verder krijgen Heide Atelier in Heist-op-den-Berg en SOHAP, medisch nazicht tijdens de Special Olympics, een cheque toegestuurd.


Ook buitenlandse projecten

Lions Antwerpen Moerland steunt ook buitenlandse projecten waaronder Zalom, een feitelijke vereniging die met kleinschalige projecten en ontwikkelingshulp samen met lokale mensen in Kameroen, een beter toekomstperspectief tracht te realiseren voor de jeugd. Sinds een jaar of vier steunt Lions vooral Wecare4youth waarbij jongeren 12+ in eigen regio kansen krijgen.


67 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page