top of page
Zoeken

LC Minerva maakt buurtrestaurant mee mogelijk"Elke tweede donderdag van de maand om 12u mag iedereen mee goedkoop van een warme maaltijd genieten in wzc Halmolen in Halle-Zoersel. Lions Minerva Zoersel maakt het buurtrestaurant mee mogelijk. Het OCMW past de helft van het driegangenmenu bij voor Zoerselaars met een Z-pas. Zij betalen slechts 5 euro in plaats van 10 euro. Iedereen is welkom om voor weinig geld lekker te komen eten in goed gezelschap.


“Ik heb het wat afgekeken van wzc De Buurt in Zoersel”, vertelt Michaël Heyvaert van Lions Minerva Zoersel. Samen met Chris De Cleer van Lions Minerva verleende hij zijn medewerking bij de eerste editie van het buurtrestaurant donderdag in wzc Halmolen. “In De Buurt bestaat het al, maar wij denken dat het voor sommige mensen van Sint-Antonius of Halle-Zoersel wat ver is. Voor de coronacrisis had ik al afgesproken met de directeur van wzc Halmolen om de mogelijkheden af te toetsen. Door de coronacrisis lag het even stil, maar nu kunnen we echt starten. Voorlopig elke tweede donderdag van de maand, maar wie weet breiden we het nog uit met een tweede dag in de maand als er veel belangstelling is.”


Ook burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) klinkt enthousiast. “Als je ouder wordt, verlies je veel van je mogelijkheden. Maar samen van een maaltijd genieten is iets dat altijd nog wel kan. Er is veel eenzaamheid en kansarmoede. Daarom vonden we het als gemeente belangrijk dat er geen barrières zijn. Wie een Z-pas heeft betaalt slechts 5 in plaats van 10 euro. Het OCMW van Zoersel past de rest dan bij. Iedereen is welkom. Dit kadert ook in het project Zorgzame Buurten. Het buurtrestaurant wordt georganiseerd in de cafetaria van de serviceflats op de eerste verdieping met zicht op het groen.” “Bij mooi weer kan het zelfs buiten op het terras”, vertelt Heyvaert.


Er moet op voorhand worden ingeschreven, ten laatste de week voordien, via michael-heyvaert1@telenet.be. Betalen gebeurt cash ter plaatse. Elk maal bestaat uit soep, een hoofdgerecht, dessert en water. Leden van Lions Minerva Zoersel zullen tijdens elk buurtrestaurant mee een handje helpen waar nodig is.

Donderdag kreeg iedereen nog een glaasje cava en bloedworstkroketjes als aperitiefhapjes aangeboden. Op het menu stonden wortelsoep, vleesbrood met gebakken witlof en natuuraardappeltjes en een Berlijnse bol.

Marina Snackaert (64) is onlangs in Sint-Antonius komen wonen. Haar zus Sonia (63) woont in Schoten maar werkte ooit voor het OCMW Zoersel. Zij kwamen uit nieuwsgierigheid het buurtrestaurant al eens testen en hadden vriendin Diana Vekemans (74) uit Schilde meegebracht. “In Schoten is er ook een buurtrestaurant waar ik soms kom”, vertelt Sonia. “Zo’n initiatief is tof om een zorgcentrum eens op een andere manier te leren kennen.” En meteen ook nieuwe mensen te leren kennen, want er schoof nog een Zoerselse gaste mee aan hun tafel die ook had ingeschreven. Zij heeft familie in wzc Halmolen wonen.


Lees het volledige artikel in GVA van 11 mei 2023.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page