top of page
Zoeken

LC Leuven Fiere Margriet zorgt voor een nieuwe piste voor Polly's Ranch for Special Kids


Dankzij de gulle schenking van 100 ton zand door Sibelco en het aanbod van Engelbosch om het zand tegen een scherpe prijs van Dessel naar Zoutleeuw te transporteren, kon Lions Club Fiere Margriet Polly's Ranch for Special Kids aan een nieuwe paardenpiste helpen.


Polly's Ranch for Special Kids is een zorgboerderij waar kinderen met een beperking de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen. Ze kijken naar elk kind individueel. Wat kan het aan? Hoe kan het team hieraan tegemoet komen? Het contact met dieren speelt hierbij een belangrijke rol. Kinderen die er niet in slagen om normale sociale relaties op te bouwen met hun omgeving, slagen er wel in om te 'communiceren' met een dier. Op die manier leren ze meer inzicht te krijgen in hun sociale omgeving. Ze gaan zelf initiatief nemen en proberen om de dialoog aan te gaan. Die positieve ervaringen nemen ze mee in het dagelijkse leven. Samen met de dieren en een warm, gedreven team staan ze klaar om deze doelgroep te helpen groeien en zich verder te ontplooien.


Lions Club Leuven Fiere Margriet werkt sinds 4 jaar samen met deze zorgboerderij in Zoutleeuw. Ze steunen hen financieel, bv. voor het inschrijvingsgeld van een deelnemer van het zomerkamp. Of in natura door de schenking van doe-het-zelfmateriaal, stoelen of naaimachines.


Daarnaast steken ze ook graag de handen uit de mouwen op de zorgboerderij bij de voorbereidingen van het zomerkamp bv. Ze helpen ook om het netwerk van Polly's Ranch uit te breiden door hen een verkoopstand op hun events aan te bieden, zodat Polly en haar vrijwilligers daar hun handgemaakte spulletjes aan de man kunnen brengen. Op die manier werken beide partijen op een heel creatieve manier samen.


Dit was dan ook de aanleiding om mee te dingen naar de prijs van het nationaal werk 2023-2024 van Lions België.


Artikel uit Het Nieuwsblad van 22 maart 2024
82 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page