top of page
Zoeken

LC Brueghel in het Belang van LimburgLions Club Brueghel speelt Sinterklaas voor 2.000 Waalse kinderen


Bree/Bocholt - Wegens corona kan de Sinterklaasmarkt in Bree niet plaatsvinden. Normaal zijn de Lions Club Brueghel van Bree en Bocholt van de partij om geld voor het goede doel in te zamelen. Voorzitter Bart Van Der Meersch en zijn kompanen bleven echter niet bij de pakken zitten.


“In aanloop naar de Sinterklaasmarkt opperde Bart Rossel het idee om dit jaar iets te doen voor de kinderen uit Wallonië die slachtoffer werden van de overstromingen”, zegt Van Der Meersch. “Iedereen vond het een schitterend idee om hen toch een fijne Sinterklaas te bezorgen. Vanaf toen is het snel gegaan. Ook onze vrienden van Lions Clubs Biesen, Maasland, Midden Limburg, Overpelt, en Tongeren engageerden zich om speelgoed in te zamelen. Ook Lions Club Leuven Fiere Margriet en CVO-Lommel wilden maar al te graag aan dit hartverwarmende initiatief meewerken.”


Ten dienste

Op die manier kregen ze op amper drie weken tijd voor 30.000 euro aan geschenken binnen. Die vertrokken donderdag naar Battice in Wallonië. “De ongeveer 2.000 Sinterklaaspakketten worden van daaruit door Lions clubs uit Wallonië verdeeld onder de kinderen van Houyet, Chaudfontaine, Trooz en de gemeentes van de Vesdervallei”, zegt Van Der Meersch. “Zo maken we onze slogan ‘We serve’ nog maar eens waar. Wij staan steeds ten dienste van zij die het veel minder hebben van wijzelf. Hopelijk hebben deze kinderen dan ook een fijne Sinterklaas dit jaar.” (pabr)


Artikel verschenen in Het Belang van Limburg op vrijdag 3 december 2021

51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page