top of page
Zoeken

LC Aarschot in de bres voor sociale doelen
"De Lions Club Aarschot legt zich toe op een verscheidenheid van goede doelen en daaronder zijn er ook heel wat regionale projecten. In het Kasteel van Nieuwland in Aarschot werden dan ook met enige fier- en tevredenheid diverse cheques uitgereikt aan plaatselijke initiatieven.


De Lions Club Aarschot is één van de 281 Lions Clubs in België. Ze zetten zich in om een verscheidenheid van goede doelen te steunen. Hiertoe zamelen ze fondsen in via gerichte acties.

De afdeling van Aarschot heeft zo al heel wat goede doelen nationaal en internationaal mee gesteund. Denk maar aan steun aan de getroffen regio in Wallonië bij de overstromingen. Maar evenzeer droegen ze al hun steentje bij voor de hulp aan internationale hulp zoals recent in Turkije.

Maar de club zet zich uiteraard ook volop in voor projecten in eigen regio. Zo werden dit keer ook weer diverse goede doelen gesteund. Het betreft:

De Wissel: bijzondere jeugdzorg met een engagement voor de meest kwetsbare jongeren en gezinnen in de regio (cheque van 5000 euro)

Panal: Palliatief netwerk arrondissement Leuven, hulp bij stervensbegeleiding (cheque van 1500 euro)

De Ziekenhuisschool: lesgeven aan kinderen die wat langer opgenomen worde in het ziekenhuis (cheque van 1500 euro)

Het Sociaal Huis van Aarschot: voor ondersteuning Oekraiense vluchtelingen (cheque van 968 euro voor uitstap, wordt nog verder aangevuld bij komende actie van het Sociaal Huis)

Arcadia-Damiaan Instituut Aarschot: voor soepbedeling aan behoeftige leerlingen (cheque van 1500 euro)

Nog meer gesteunde initiatieven

Groenhoef: Centrum voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel in Scherpenheuvel-Zichem (samen met andere Lion Clubs in geld en ondersteuning 30.000 euro per jaar)

Kids: residentiële opvang aan personen met autisme, spraak- en gehoorstoornissen in Wolfsdonk (regelmatige financiële ondersteuning)

LCIF: Jaarlijkse steun aan Lions Club International Foundation die zich inzet voor de thema's zicht, honger, jeugd, milieu, diabetes, kinderkanker, enz.

Strijd tegen Kanker: Steun aan onderzoek van prof. F. Amant van UZ Leuven over kanker en zwangerschap en de vzw Jolie Julie die mutsjes maken voor kankerpatiëntjes

Voedelbanken: Verdeling van voedsel aan behoeftigen

SOHAP: Hulp op diverse wijzen aan het Special Olympics Healthy Athletes Program i.s.m. Special Olympics Belgium

Brillenactie: Inzameling van gebruikte brillen om te doneren aan slechtzienden in landen-in-ontwikkeling.

Wie er in de Lions Club Aarschot actief is en waarom kan je in de Passe-Partout van Aarschot-Haacht van 22 maart lezen."

86 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page