top of page
Zoeken

LC A'pen Voorkempen: sfeervol concert met de Grungblavers tvv Special Olympics gezondheidsprogrammaOp 15 augustus was het feest in de zaal Elisabeth in Antwerpen. Deze schitterende zaal was afgehuurd door Lions Club Antwerpen Voorkempen.


Het optreden werd verzorgd door de populaire Antwerpse Grungblavers. De sfeer was fantastisch! Meer dan 1.300 mensen juichten de Grungblavers en hun wervelende show toe. De Grungblavers waren vorig jaar gestopt met optreden maar speciaal voor de Lions en hun goede doel de 'Special Olympics', de Belgische Olympische spelen voor mensen met een beperking, wilden ze wel terug optreden en dit volgens hun traditie op moederkesdag.


Lions Club Antwerpen Voorkempen steunt de Special Olympics al jaren. Niet alleen financieel, hun leden en hun partners werken er ook als vrijwilliger. Het 'Healthy Athletes Program', dat de gezondheid van de spelers screent, is een internationaal Lions-project. In België wordt dat verzorgd door enkele Vlaamse Lions clubs.


Zoals de voorzitter, Danny Thijs uiteenzette in zijn welkomspeech, zijn de Lions de grootste NGO ter wereld. In België zijn er meer dan 7.000 leden actief verdeeld over 275 clubs. In 2022 schonken ze meer dan 5 miljoen euro aan hun goede doelen. Alle Lions zetten zich gratis en belangeloos in. Niet alleen financieel maar ook met raad en daad. Onze club doet dat nu al 53 jaar.


Andere sociale doelen die Lions Club Antwerpen Voorkempen ondersteunt zijn oa, de vzw Lucia, die kleine noden lenigt van minderbedeelden in onze gemeentes. Het Lommert, een school voor minder begaafde kinderen, de OKAN school Maris Stella etc.


Lions Club Antwerpen Voorkempen is dan ook alle aanwezigen en zeker de fantastische Grungblavers dankbaar.


Redactie: Roeland van Rossem en Marc Roels. Fotografie: Roeland van Rossem.


81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page