top of page
Zoeken

Herentals leeft en omarmt de Lions!

Bijgewerkt op: 1 mei


Oproep van Marc Michielsen, Lions Gewestvoorzitter Antwerpen provincie


"Op 27 april was ik getuige van een schitterende finale van het Scholenproject van Lions Club Herentals in het mooie kader van Frame 21. Wat een weelde, wat een engagement en wat een talent bij die jeugd en jongvolwassenen! Denk eraan: dit zijn allemaal potentiële Leo's en Lions.


De kleine stervende Lions Club Herentals met nog 2 volhardende Lions, Marcel Smets en Hans Domen, heeft het toch maar klaargespeeld om het scholenproject te laten plaatsvinden (en hopelijk niet voor de laatste keer!). Lions Club Zuiderkempen was er om hen daarbij te helpen.


In aanwezigheid van Mien Van Olmen, burgmeester van Herentals, en een 150-tal supporters kregen de leerlingen van de 6 scholen-finalisten uit meer dan 30 ingezonden projecten de kans om hun sociale project toe te lichten voor een jury. Ze motiveerden hun keuze, vertelden over hun acties en opbrengsten. Deze leerlingen van het 5e middelbaar zamelden dit jaar maar liefst 15.000 euro in.


Slechts één project kon de hoofdprijs winnen. Maar ze waren het allemaal waard. De winnaar werd uiteindelijk 'Campus De Vesten' met hun project rond kinderarmoede in Herenthout 'Kruimel krachtig, want elk kind is prachtig'. De welverdiende troostprijzen waren voor Sint-Calasanz Instituut uit Nijlen en het Kardinaal Van Roey Instituut uit Vorselaar.


Dit Herentalse scholenproject is te mooi om verloren te laten gaan! Vandaar mijn warme oproep aan onze Lions Clubs in de zone en het gewest om hieraan mee te werken. Er is zeker plaats en nood aan een bloeiende Lions Club in Herentals. Ik kom hier nog zeker op terug met een plan. Want wij, Lions, zijn solidair!"79 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Σχόλιο


Guido Vyncke
Guido Vyncke
02 Μαΐ

Proficiat, niet alleen een voorbeeld voor andere Kempische Clubs sinds 10 jaar, maar ook voor LC Zaventem met Scholen voor het Goede Doel ( SGD) finale op 20 april. Een praktische toepassing door de leerlingen van hun sociaal-emotionele vaardigheden die zo belangrijk zijn nu en in hun later leven. https://lions-quest.be/scholen-voor-goede-doelen.html

Μου αρέσει
bottom of page