top of page
Zoeken

Geslaagd scholenproject Lions Clubs Juweel der Netevallei en Zuiderkempen Westerlo-Heist


Lions Club Juweel der Netevallei en Lions Club Zuiderkempen willen met het scholenproject scholieren en scholen sensibiliseren, begeleiden en ondersteunen bij projectwerk waarbij aandacht wordt gegeven aan sociale noden in de ruime regio. Jongeren worden zo geïnspireerd tot betrokkenheid, sociaal engagement en positieve verandering.


In 3 scholen werd aan de leerlingen van het 5e en 6e jaar gevraagd om in teams een sociaal project op te zoeken en zich in te spannen voor dat project. Deze projecten werden door hen zelf voorgesteld tijdens de preselecties.


3 scholen namen deel:

  • Sint-Lambertusschool SILA Westerlo

  • Daltonatheneum Het Leerlabo Westerlo

  • Sint-Lambertusinstituut Heist-op-den-Berg


Allemaal winnaars

De leerlingen van SILA Westerlo behaalden uiteindelijk de eerste plaats. Zij kozen voor bioboerderij ‘De Lommerte’ uit Veerle-Laakdal. De boerderij doet ook dienst als zorgboerderij voor jongeren met speciale noden.


De tweede plek ging naar het project ‘Het Torentje’. Dit is een restauratieproject voorgesteld door leerlingen van de vakschool van het Sint-Lambertusinstituut in Heist.


De laatste podiumplek was voor leerlingen uit Atheneumschool Het Leerlabo met hun de vzw Borstkanker Kempen.


“Aan al deze projecten samen wordt een som van 5.250 euro geschonken. Het zijn dan ook allemaal winnaars!”, aldus leden van Lions Club Heist en Westerlo.


Bron:

70 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page