top of page
Zoeken

Geef geëngageerde jongeren een boost met de Lions Young Ambassador AwardDe Lions Young Ambassador Award geeft erkenning aan jongeren tussen 15 en 18 jaar die zich actief inzetten op sociaal vlak voor een vereniging, school of maatschappij. Met deze Award winnen jongeren een geldsom voor hun project. Zo worden ze verder aangemoedigd voor hun inzet.


De 18-jarige Julie Gilen werd voorgedragen door LC Sint-Truiden Sarchinium. Hieronder een kort interview met Julie na het Europaforum:


LYAA: "Julie, van harte proficiat met jouw derde prijs. Ben je tevreden?"

Julie: "Ik ben ontzettend blij met het resultaat dat ik behaalde. Ik heb mijn project onder de aandacht kunnen brengen. Dat vind ik het allerbelangrijkste. Bovendien heb ik een mooie geldsom gekregen waarmee ik zeker mooie dingen kan realiseren."


LYAA: "Wat heb je juist gewonnen?"

Julie: "In totaal heb ik 1.500 euro gewonnen met de Lions Young Ambassador Award. Ik zal dit bedrag gebruiken om 2 projecten te helpen financieren. Mijn project noemt STEMT (Samen Tot Een Mooie Toekomst). Hiermee willen we voor Levensloop een digitaal platform lanceren, dat ik in 2020 samen met een vriend uitgewerkt heb. Met het andere deel van het geld wil ik in het huisdierenpaviljoen, dat Fighters Against Cancer naast het Sint-Trudo ziekenhuis wil bouwen, een speciale (kinder)animatie voorzien. Hierbij hoop ik op een speelhoekje of muurtekening als aankleding.


LYAA: "Hoe ben je op het project gekomen?"

Julie: "In mijn school zit ik al 3 jaar in de leerlingenraad en steunen we goede doelen."


LYAA: "Raad je andere jongeren aan mee te doen?"

Julie: "Jazeker , het was een ongelofelijke ervaring! Ik heb veel bijgeleerd en nieuwe mensen ontmoet. Ook heb ik zo de Lions leren kennen met alle mooie projecten die ze steunen."


LYAA: "Vond je het moeilijk?"

Julie: "Alles was nieuw voor mij … een inschrijvingsformulier invullen, een presentatie voorbereiden, zelfs enkele dagen school mogen missen. Meedoen aan het Europaforum was een unieke kans die ik kreeg. Ik raad het iedereen aan! Ik wil heel graag de Lions bedanken voor de fantastische ervaring en de goede begeleiding."


Lees ook de getuigenis van Noor Van Reet, winnares van de Young Ambassador Award op het Europaforum van 2021 met haar project 'Je hoort erbij'.


Ken jij een jongere die zich inzet voor de maatschappij?


Ga naar scholen, jeugdbewegingen, volg de lokale pers. Is er een jongere die opvalt door zijn/haar sociaal engagement? En is hij/zij tussen 15 en 18 jaar (maximaal 18 op 1 juni 2023)? Dien dan een kandidatuur in voor 1 maart 2023. En geef deze jongere een boost!


118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page