top of page
Zoeken

Doe mee aan de nationale bloedgeefactie van Leo BelgiumLaten we met zoveel mogelijk Leo's en Lions bloed geven! In de week van 14 tot en met 20 maart is het de bedoeling om met zoveel mogelijk Leo's en Lions bloed te doneren. Dit op een zelf gekozen locatie en tijdstip. Post één of meerdere foto’s en laat weten aan al je vrienden dat je club bloed doneert door het gebruik van onze LEO hashtags: #LeoClubsBelgium #weserve #bloedgevendoetleven

Zo gaat doneren in z'n werk:

Stap 1 - Mag je bloed, plasma of bloedplaatjes geven? Doe de donorzelftest en kom te weten of je in aanmerking komt voor donatie.

Stap 2 - Maak een afspraak Je meldt je (met je identiteitskaart/itsme app) aan bij een afname in jouw buurt of in een donorcentrum. Kies een datum en uur waneer jij wilt donoren. Tip: spreek een datum af met andere leden van jouw club/regio en dan kunnen jullie samen of vlak na elkaar doneren.

Stap 3 - Medische vragenlijst Je vult een vragenlijst in die polst naar jouw gezondheidstoestand, eventuele medische behandelingen en risicosituaties. Dit gebeurt op het moment van jouw afspraak.

Stap 4 - Medisch onderzoek Je gaat met je ingevulde vragenlijst even langs bij de arts. Hij checkt je bloeddruk, pols en gewicht. Op basis van dit onderzoek en je antwoorden op de vragenlijst beslist hij of je al dan niet mag doneren.

Stap 5 - Afname Dan is het tijd om effectief bloed, plasma of bloedplaatjes te geven!

Stap 6 - Even bijdrinken Je krijgt na afname een drankje om je vochtbalans te herstellen. Je rust best nog een kwartiertje voordat je terug naar huis gaat.18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page