top of page
Zoeken

29/09 Startdag 4ALLions vzw: studiebegeleiding voor kanszoekende jongeren (Noord-Antwerpen)4Allions vzw is een sociaal initiatief van Lions Club Antwerpen Moerland. Het biedt kanszoekende jongeren ouder dan 12 jaar studiebegeleiding en taalondersteuning Nederlands aan.


Met ongeveer 50 vrijwilligers begeleiden ze meer dan 100 jongeren in 10 scholen van een 5-tal gemeenten in de regio Noord-Antwerpen.


Naast studiebegeleiding starten ze dit schooljaar ook met een buddywerking voor jongeren die wat extra aandacht en hulp kunnen gebruiken.


Om de werking van 4ALLIons vzw extra onder de aandacht te brengen, organiseert Lions Club Antwerpen Moerland een Startdag. Burgemeesters, hun betrokken schepenen en medewerkers, schooldirecties, CLB‘s, leerlingenbegeleiders van de middelbare scholen krijgen op deze Stardag de nodige uitleg. Ook de lokale pers is uitgenodigd.


De Startdag vindt plaats op donderdag 29 september 2022 in zaal Foyer, Marktplein 1, 2950 Kapellen. Op het programma staan:


  • 16.00 Ontvangst

  • 16.30 Dirk Van Mechelen, burgemeester Kapellen, gastheer

  • 16.35 Sven De Loght, directeur van vzw Elegast, academische spreker

  • 17.20 Francis Nagels, voorzitter 4ALLions vzw, over de werking 4ALLions vzw

  • 17.30 Simon Vandenhende, raadgever onderwijs in het kabinet van de minister van onderwijs, Ben Weyts, over het belang voor onze samenleving van de vrijwilligerswerking van 4Allions vzw voor kanszoekende jongeren

  • 17.45 Ontmoetingsmoment met een drankje en een broodje

  • 18.30 Afsluiting

Ben je als Lions Club geïnteresseerd in dit initiatief? Of wil je je als vrijwilliger meewerken? Schrijf je dan uiterlijk op 26 september in. Stuur een e-mail naar info@4ALLions.be
58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page