top of page
Zoeken

1.400 kinderen genieten van 'Leuven speelt' dankzij LC Leuven Erasmus"Vzw Lions Leuven Erasmus organiseert voor de tweede keer een groot speeldorp op het Ladeuzeplein in Leuven. Kinderen, ouders en grootouders kunnen de zomervakantie er goed inzetten.


Op zaterdag 1 juli kunnen kinderen spelen, knutselen, hengelen, springen op springkastelen, racebanen onveilig maken en nog veel meer tijdens Leuven Speelt. Ook ouders en grootouders kunnen deelnemen aan de vele attracties en wedstrijden, of ze kunnen uitblazen bij de eet- en drankstand.

Een twintigtal speelgoedfabrikanten staan van 10 tot 18 uur paraat om bijna 1400 kinderen met open armen te ontvangen. Deelnemers kopen een speelkaart aan de kassa en doorlopen het parcours. Op de speelkaart wordt de deelname aan een bepaald spel afgevinkt door de begeleiders op de speelstand. Er kan meerdere malen gespeeld worden, doch, kinderen die zich de eerste keer op de stand aanbieden, krijgen voorrang.

Beiaardier Luc Rombouts zal die dag mee voor sfeer zorgen door vanaf 15 uur een reeks kinderliedjes te spelen. Wie ze allemaal herkent, maakt kans op een prijs.

Doorlopend vinden er ook voorleessessies plaats in samenwerking met de Kleine Johannes. Rond 17 uur worden de winnaars van de verschillende wedstrijden bekendgemaakt. De winnaars krijgen mooie speelgoedprijzen.

Rond 18 uur wordt het speelplein gesloten, maar kan er nog nagenoten worden op het LIONS-terras van 250 zitplaatsen bij een hapje onder toezicht van kaasmeester Fried Elsen en een drankje.

De opbrengst gaat integraal naar vzw Stapje in de wereld, een Leuvense organisatie die betaalbare vakanties organiseert voor kansarme gezinnen.


Bron: Leuven Actueel van 01/07/2023 Foto's: Marijke Broothaers

89 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page