top of page
Zoeken

Update wateroverlast Wallonië

Bijgewerkt op: 24 aug. 2021Enkele weken na de wateroverlast in Wallonië is de ware omvang van de ramp nog altijd niet volledig in kaart gebracht.


De goedbedoelde acties van onmiddellijke hulp met goederen en voedsel verliepen niet altijd vlekkeloos. Gebrek aan duidelijke informatie en communicatie bemoeilijkte de coördinatie.


Eén nationaal crisiscentrum in district D


Om de hulp zo snel mogelijk op de juiste plaats te krijgen, beslisten de council chairperson en de 4 gouverneurs om vanuit één nationaal crisiscentrum in district D te werken (inondations@112dlions.be 0484 17 11 22 - Jef D’Huyvetter).


Het crisiscentrum werd overstelpt met vragen voor hulp. Een team van Lions-leden heeft nu een kadaster uitgewerkt om gestructureerd en gecoördineerd hulp te bieden. Dit kadaster is klaar en verschijnt binnenkort op de nationale website.


Districtsteam in district B


Clubs en leden van ons district zijn onmiddellijk in actie geschoten na de eerste berichtgeving en hebben prachtige initiatieven ondernomen. Om alle informatie te centraliseren, de aangeboden hulp te inventariseren en de besteding van de financiële middelen op te volgen, hebben we een districtsteam opgericht.


Dit team staat onder leiding van 1ste vice-gouverneur Bart Dirckx, in samenwerking met GST-verantwoordelijke Jasmin Kemps. Het staat in directe verbinding met het crisiscentrum van district D en het Multiple District.


Heeft jouw club al actie ondernomen of is ze van plan om dit te doen?


Stuur dan een mail naar gouverneur@lions112b.be Heb je een dringende vraag? Bel dan naar Bart Dirckx (0494 52 34 40).


Vooral financiële middelen nodig voor Lion/Leo-to-Lion/Leo-projecten


Er zal nog veel hulp nodig zijn de volgende maanden. Maar de grootste nood blijft echter wel de vraag naar financiële middelen. Stortingen zijn meer dan welkom op rekening BE05 3300 7133 5975 van district B.


Het geld dient alleen voor concrete projecten ingediend door Lions/Leo Clubs. Zo weten we zeker dat het goed terechtkomt. Ook hierover wordt gerapporteerd.


Het is hartverwarmend om te zien hoeveel clubs en leden onmiddellijk in actie zijn geschoten. De “We Serve”-gedachte leeft meer dan ooit. Vandaag kunnen we als Lions en Leo’s letterlijk onze naasten hulp bieden. Laten we dat dan ook doen!


Hartelijke groet


Magda Baptist

LC Mechelen Leliëndael

District Governor 112 B 2021-2022

We serve from the heart!

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page