top of page
Zoeken

Stand van zaken watersnood WalloniëDe watersnood van 15 juli heeft een grote golf van solidariteit teweeggebracht binnen Lions België. De initiatieven die jullie ondernomen hebben, zijn bewonderenswaardig. En we willen jullie daar dan ook van harte voor bedanken. Samen maken we onze leuze ‘We serve’ waar.


Voor zover we weten, werd er door de clubs van ons district meer dan 113.542 euro besteed:


  • Verschillende clubs hebben Leo of Lions Clubs uit de getroffen regio rechtstreeks financieel gesteund.

  • Andere hebben een bijdrage gestort op de rekening van ons district. Tot nu toe was dit voor een bedrag van 34.042 euro. Hiermee hebben we klein elektromateriaal bij Domo gekocht voor 12.500 euro. Daarnaast nog 50 wasmachines en 20 droogkasten bij Elektro Loeters voor een bedrag van 20.050 euro. Want daar is momenteel grote nood aan.

  • Sommige clubs hebben massa’s goederen ingezameld of gekocht en naar het getroffen gebied gebracht. Denk maar aan gasfornuizen, generatoren, microgolfovens, koffiezetapparaten, schoolgerief en -banken. Te veel om hier allemaal op te noemen.

  • Andere zijn dan weer ter plaatse gaan helpen: pakketten van het Rode Kruis uitdelen of stopcontacten installeren.

  • Heel wat Leo Clubs hebben ook gehoor gegeven aan de oproep tot solidariteit.

  • Veel werd mogelijk gemaakt dankzij het gratis transport waarvan we gebruik konden maken.

Ons Multidistrict 112 Belgium zorgde dan weer voor 2.300 schoolkits ter waarde van 46.000 euro. Daarmee konden kleuters, kinderen uit de lagere en middelbare school het schooljaar goed beginnen.


Heeft jouw club al iets gedaan?

Op onze website vinden jullie enkele acties. Heeft jouw club ook al iets gedaan of is ze van plan om nog iets te doen?

  • Mail het naar gouverneur@lions112b.be. Dan zorgen we ervoor dat het gebeurt in samenspraak met de crisiscel van district 112D. En kunnen we het in onze inventaris opnemen.

  • Stuur een beschrijving van jullie actie met een paar foto’s naar weserve@lions112b.be. Dan zetten we het in de kijker op deze website.

En LCIF?

Wie had ooit gedacht dat zo’n ramp zich in België zou voordoen? En dat we een beroep moesten doen op de Lions Clubs International Foundation (LCIF)? Welnu, Oakbroak heeft onmiddellijk 10.000 dollar vrijgemaakt voor de eerste noden in district 112D. Later kwam er nog 100.000 dollar bij. Die werd verdeeld tussen de rampgebieden in Duitsland (60.000 dollar), Nederland (20.000 dollar) en België (20.000 dollar).


Hoe moet het nu verder?

De gevolgen zullen nog lang voelbaar zijn. En we weten dat veel clubs nog iets willen doen. Daarom doen we een warme oproep om te storten op de rekening van ons district (BE05 3300 7133 5975). Jullie bijdrage wordt zeker goed besteed.


Hartelijke groet

Magda Baptist LC Mechelen Leliëndael District Governor 112B 2021-2022 We serve from the heart!


PS: schrijf je vandaag nog in voor de startdag van ons district op zaterdag 25 september.

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page