top of page
Zoeken

Lions en Leo's zijn solidair met Oekraïne

Bijgewerkt op: 12 mrt. 2022


De jongste dagen was er een spontane golf van solidariteit van Lions en Leo’s naar aanleiding van de vreselijke toestand in Oekraïne. Snelle en accurate hulp is inderdaad broodnodig! Dat kan op verschillende manieren.


Wil je financieel steunen?

LCIF heeft een speciaal fonds in het leven geroepen: het ‘Refugees and Displaced Persons fund’. Steun dit fonds met je club of als individueel lid. Je gift gaat voor 100% naar dit project. Schrijf over naar de rekening van ons district: BE05 3300 7133 5975 met vermelding van de naam en het nummer van de club of het lid. Dan storten wij het door naar LCIF.


Het geld wordt onmiddellijk ter beschikking gesteld van Lions Clubs in Polen, Roemenië en de omringende landen. Zo kunnen de noden van de Oekraïners, die van dag tot dag wisselen, snel gelenigd worden.


In eerste instantie wil LCIF 2 grants van elk $15.000 dollar inzetten voor hulppakketten. Die zullen voedsel, water, hygiënische artikelen en kleding bevatten. Daarna blijft LCIF verder samenwerken met Lions in de omringende landen om de noden te evalueren en om te zien hoe ze kunnen helpen. Het is begrijpelijk dat Lions in Oekraïne op dit ogenblik niet kunnen deelnemen aan hulpacties. Dit zal in de toekomst hopelijk wel mogelijk zijn.


Wil je materiaal inzamelen en schenken?

Neem contact op met past-gouverneur, Marcel Daniëls (marcel.daniels@skynet.be). Hij heeft rechtstreekse contacten met Lions Clubs in Polen. Zij hebben nood aan middelen om de niet aflatende stroom van vluchtelingen te helpen.


Wil je onderdak bieden?

Neem contact op met je gemeente. En laat weten hoeveel Oekraïners je kunt opvangen.


Hou ons op de hoogte

Heeft jouw club een financiële bijdrage geleverd? Spullen ingezameld of vluchtelingen onderdak geboden? Laat het ons weten. Stuur een mail naar Jasmin Kemps (jasminkemps@hotmail.com), GST-verantwoordelijke.


Ons district is solidair met Oekraïne!

Stop fighting start doing!


Magda Baptist

LC Mechelen Leliëndael

District Governor 112B 2021-2022

We serve from the heart!

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page