top of page
Zoeken

LC Zenne & Zoniën steunt heel wat lokale sociale projecten


Lions Club Zenne & Zoniën, actief in Sint-Genesius-Rode en Beersel, heeft op de 5 zaterdagen van maart 1.500 liter soep in potten van 1 liter verkocht. De opbrengst gaat integraal naar de goede doelen van de club en meer in het bijzonder naar het project ‘lege brooddozen’ in de lokale scholen. Dit gebeurde onder leiding van topchef Richard Hahn met de medewerking van de Lions-leden en hun partners.


Deze activiteit van de Lionsclub ‘Zenne & Zoniën’  werd op 21 april gevolgd door een wijndegustatie en -verkoop. Ook hiervan gaat de opbrengst naar lokale goede doelen, waaronder ‘Kinderarmoede’.Met de opbrengsten van de jaarlijkse kerstmarkt in De Meent in Alsemberg konden ze een elektrische riksjafiets ter waarde van 12.000 euro aankopen. Hiermee kunnen de bewoners van 3 woonzorgcentra in Sint-Genesius-Rode en Beersel de buurt verkennen.


“Deze fiets geeft de bewoners de mogelijkheid om samen met een vrijwilliger de bredere omgeving te verkennen”, zegt Piet Konings van de Lions Club. “Het is een elektrische aangepaste fiets voor 2 personen en een begeleider. Deze fiets is ook de beste optie vanuit ergotherapeutisch standpunt.” 

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page