top of page
Zoeken

HLN: 'Oldtimers, sportwagens én doodnormale auto’s kunnen paasrit voor goed doel meerijden'"De lente is in het land. En dat nieuw seizoen start Lions Club Minerva Zoersel met een paasrit op zondag 26 maart. De serviceclub heeft een mooie route van ongeveer 125 kilometer uitgestippeld. Niet alleen oldtimers of blitse sportauto’s van het type Gran Turismo kunnen die meerijden, want ook gewone wagens zijn welkom. De opbrengst schenkt Lions Club Minerva Zoersel aan twee respijthuizen.


Voor de zesde keer organiseert Lions Minerva Zoersel een rit. Die toer start met een uitgebreid ontbijt bij Den Moor in Broechem (Ranst) tussen 8 uur en 9.30 uur. Met behulp van een roadbook vertrekken de wagens dan op pad. “Het is een toeristische rondrit, waarop onderweg heel wat te zien zal zijn. We steken ook tweemaal de grens over. De Nederlandse dorpjes zorgen op vlak van wegen en architectuur toch voor een andere beleving. Via het noorden van Antwerpen keren we dan terug richting Zoersel”, vertellen Tom Mintjens en Herman Pochet van Lions Club Minerva Zoersel. Na een aperitief op de parking van basisschool Beuk & Noot vanaf 16.30 uur volgt nog een barbecue als afsluiter, opnieuw bij Den Moor.


Voor de paasrit heeft de lokale serviceclub toch al een dertigtal inschrijvingen binnen. Een aantal erg bijzondere wagens zullen al zeker meerijden. Zo zou een Minerva uit Torhout deelnemen. Een autoliefhebber uit Gedinne nabij Namen zou afzakken met een Ferrari of een Alfa Romeo.


Medische zitzak

De Lions Club hoopt 4.000 euro bijeen te zamelen via het evenement, waarmee ze twee respijthuizen in België wil steunen. Daarvan is respijthuis Limmerik er eentje. Op die plek kunnen kinderen en jongeren met een zorgbehoefte onder medische begeleiding vertoeven, zodat hun gezin even ontlast wordt. “De Limmerik wil camera’s plaatsen om bepaalde zalen te controleren. Daarin zullen wij financieel tussenkomen”, aldus clubvoorzitter Oswald Vansintejan.


Verder gaat de organisatie van de paasrit ook hulp bieden aan Villa Rozerood, een respijthuis waar gezinnen met zwaar zieke kinderen en jongeren even op adem kunnen komen tijdens een vakantie. “Wij zullen het financieel plaatje voorzien voor een medische zitzak in de snoezelruimte en vijftien dekbedden”, besluit Vansintejan."


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page